Abnorm Scenkonst

Den 26:e oktober spelas Alfahonor på Trete i Trollhättan –  en regional festival med fokus på fri teaterkonst för barn och unga.

Läs mer här: http://trete.se

Aktuellt

Reglerna

2022-02-20

Föreställningen Reglerna spelas på turné i klassrum och på bibliotek våren 2023. För barn 6-9 år och deras vuxna. För att boka, maila: scenkonstabnorm@gmail.com

“Anspråkslös teaterkonst av detta slag får sällan betyg som mästerlig. Det är lite synd, för med sin lätthet pekar den raskt ut och ringar in existentiella kraftfält.” – Borås-Tidning

Dåliga känslor

2021-09-13

Om svartsjuka, avund och glappet mellan förnuft och känsla.

Åsas närmaste vän heter Maryam. På sista tiden har Maryam börjat umgås mer med Sally. Sally har ett sommarhus på Gotland och en nätt och ärtig rumpa. Åsa börjar uppleva känslor i sig själv som hon inte visste fanns och tänka tankar hon inte vill veta av. Hon vill helst gömma sig själv och sitt ältande i ett badkar någonstans alternativt kan hon tänka sig att bli ihjälslagen likt en seg geting en varm sensommardag.

Abnorm Scenkonst har genom sitt utforskande arbete tagit fram en sceniskt verk som rymmer absurd humor, tabun och smärta. Med sig på scenen den här gången har de även musikern och kompositören Lisen Rylander Löve.

 

Spelas på Faux Pas, Sockerbruket (nära Röda sten)

6, 7, 8, 13, 14, 15 oktober kl.19.00

Biljetter finns på billetto.se

 

Av och med: Elin Bornell, Ida Hackzell och Hanna Holmqvist.

Rum och kostym: Matilda Söderling

Musik och ljud: Lisen Rylander Löve

Dramaturg: Erika Lindahl

Affischfoto: Simon Rydén

Ljus: Ludde Falk

“Att jag har det här i mig” – en undersökning av städning, kvinnor och aggressioner.

2020-06-10

Hur påverkar städning vårt känsloliv och våra relationer? Städning är ett måste vi inte kommer ifrån. Ett laddat ämne såväl på jobbet som i hemmet men även i politiken. En samhällelig smärtpunkt. Vad gör vi med detta mänskliga behov i ett samhälle där bara produktivt arbete räknas som meningsfullt?

Skådespelarna Ida Hackzell och Hanna Holmqvist har tillsammans med filmskaparen Victor Nyåker skapat ett antal videoverk som ställs ut på Masthuggsteatern stora scen 12 – 15 juni.

  • 12/6 kl.16.00-20.00
  • 13/6 kl.14.00-18.00
  • 14/6 kl.16.00-20.00

Medverkande: Tanja Andersson, Ida Hackzell och Hanna Holmqvist
Kostym: Matilda Söderling
Foto/regi/klipp/ljud: Victor Nyåker

Projektet stöds av Göteborg stad.
Tack till Masthuggsteatern och Returkultur.