Abnorm Scenkonst

Det halvkassa moderskapet

I Det halvkassa moderskapet får vi möta tre skådespelerskor som tillsammans utforskar moderskapets tabun och normer. En föreställning utan pekpinnar om förväntningar och föreställningar som de bär på. Och kanske är de inte ensamma om sina upplevelser?

Vi får möta tre skådespelare, när de på olika sätt gör upp med krav de upplever, känslor de känner inför uppgiften att vara moder och bilder de burit på länge. Kanske hela livet? I ett rum där normen är att våga blotta sina innersta rädslor och tankar, bjuds publiken in att ta del av deras upplevelser och drömmar.

Genom att utmana olika former har Abnorm Scenkonst skapat ett sceniskt kollage. En stor del humor men också allvar blandas. Här får olika uttryck, så som stand up, talkör, bekännelser och livefilmade poetiska drömmar ta plats.

En fråga som hänger i luften är varför mödrar fortfarande 2019, trots ett mer jämställt Sverige, verkar känna ett större ansvar över barnet, en större press och plikt av samhället?

Det halvkassa moderskapet är en föreställning för alla som är en moder, har varit en moder eller har/har haft en moder. En föreställning för alla som vill känna igen sig i att som människa inte räcka till.

Det halvkassa moderskapet kommer med största sannolikhet att spelas hösten 2020 på bland annat Kulturhuset Kåken och Borås Stadsteater. Exakta datum uppdateras under våren. Vi följer utvecklingen av Covid-19 och agerar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Tidigare föreställningar:

  • 16/11 – 26/11 på Teater Trixter, Göteborg.
  • 28-29/11 på Teater Tre, Stockholm.
  • 4-5/12 på Teater 23, Malmö.
  • 7/12 på Lilla Teatern, Varberg.

Föreställningen är 1 tim och 15 min.

Med stöd av Västra Götalandsregionen, Kulturrådet, Konstnärsnämnden och studieförbundet Sensus

Foto: Bild 1: Simon Rydén, Bild 2-4: Lina Ikse